XI edycja ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2015”
Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w pierwszym etapie Ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2015”. Tematem tej edycji Konkursu było:
Danie główne z kurczaka zagrodowego (z wykorzystaniem filetów i udek), miodu pszczelego i topinamburu oraz minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Redukcji drobiowej do sosów Knorr Professional. Pod okiem p. S. Karlikowskiej uczniowie z klasy II TUG Justyna Piekarska, oraz Łukasz Schechinger przyrządzili przepyszne dania konkursowe oparte na własnej recepturze zgodnej z regulaminem konkursu. Justyna sporządziła Roladki w ziołowej marynacie z sosem o dwóch smakach z koszyczkiem z topinamburu, oraz warzyw blanszowanych, natomiast Łukasz przygotował „Krążki w sosie drobiowym na puree ziemniaczanym i smażonym topinamburem z selerem, oraz blanszowaną marchewką”. Życzymy powodzenia w dalszym etapie tego konkursu.
S. Karlikowska