Dni Otwarte w andel’s Hotel Łódź
10 marca, odpowiadając na zaproszenie andel’s Hotel Łódź, wzięliśmy udział w organizowanym po raz pierwszy przedsięwzięciu Open School Day. Celem akcji było zapoznanie uczniów szkół gimnazjalnych z ofertami edukacyjnymi szkół kształcących w kierunkach gastronomicznych, turystycznych i hotelarskich.
Podczas spotkania była możliwość obejrzenia tego luksusowego czterogwiazdkowego hotelu, który mieści się w budynku dawnej przędzalni Izraela Poznańskiego. Pracownicy pokazali hotel „od kuchni”, zaprezentowali poszczególne działy, można było także podziwiać kulinarne popisy Szefa Kuchni.
Nasi uczniowie: Emilia Przybylska, Ewelina Siech, Ewelina Skonieczka, Angelika Zasada oraz Bartosz Bołdowicz, promowali „Cezaka” oraz oferowane przez nas kierunki kształcenia w zawodach technik obsługi turystycznej, technik żywienia i organizacji usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa. Dziewczyny zaprezentowały sztukę synchronicznego nakrywania do stołu, a Bartek wcielił się w rolę baristy i barmana.
Mamy nadzieję, że wśród Gimnazjalistów odwiedzających andel’s Hotel Łódź znaleźli się przyszli uczniowie naszej szkoły.
Sylwia Karlikowska, Małgorzata Kostrubiec, Violetta Nawrot
.