Open School Days w andel's Hotel Łódź
18 lutego, odpowiadając na zaproszenie andel’s Hotel Łódź, wzięliśmy udział w organizowanym po raz drugi przedsięwzięciu Open School Day. Celem akcji było zapoznanie uczniów szkół gimnazjalnych z ofertami edukacyjnymi szkół kształcących w kierunkach gastronomicznych, turystycznych i hotelarskich.
Podczas spotkania była możliwość obejrzenia luksusowego i designerskiego czterogwiazdkowego hotelu, który mieści się w budynku dawnej przędzalni Izraela Poznańskiego. Pracownicy zaprezentowali hotel „od kuchni”, można było także podziwiać kulinarne popisy Szefa Kuchni.
Nasi uczniowie: Ewelina Skonieczka, Angelika Zasada, Aneta Brzezińska oraz Łukasz Schechinger promowali „Cezaka” oraz oferowane przez nas kierunki kształcenia w zawodach technik obsługi turystycznej, technik żywienia i organizacji usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa. Dziewczyny zaprezentowały sztukę synchronicznego nakrywania do stołu, a Łukasz wcielił się w rolę barmana prezentując drinki bezalkoholowe.
Mamy nadzieję, że wśród Gimnazjalistów odwiedzających andel’s Hotel Łódź znaleźli się przyszli uczniowie naszej szkoły.
Sylwia Karlikowska, Małgorzata Kostrubiec, Violetta Nawrot