KUCHARZ ROKU 2017
10 lutego odbył się półfinał konkursu KUCHARZ ROKU 2017. Szczęśliwa ósemka walczyła o miejsce w finale. Zadaniem uczestników było przygotowanie potrawy w oparciu o własną recepturę, z uwzględnieniem hasła „zdrowie na talerzu”, stanowiącego tegoroczny temat konkursu. Uczestnicy zaserwowali nam między innymi łososia w sosie pomarańczowo-imbirowym, dorsza i pierś z kurczaka z gryczaną papryczką. Inni zdecydowali się na roladę szpinakową czy przepyszny deser ‘’truskawkowe zdrowie”. Potrawy sporządzane były pod okiem jury, w którym zasiedli: pani Małgorzata Owczarczyk – łódzka restauratorka, pan Sylwester Szaliński oraz pani dyrektor Liliana Lipińska. Młodzi kucharze świetnie poradzili sobie z przyrządzeniem potraw. Niestety, na awans mogło liczyć tylko pięcioro uczestników. Decyzją jury do finału zakwalifikowali się:
23.02.2017 roku będą walczyli o miano Kucharza Roku 2017.
Życzymy powodzenia!
Organizatorzy
S. Karlikowska
V. Pietrzykowska
S. Szaliński