Smacznie i zdrowo, czyli Dzień Dobrego Śniadania
8 listopada obchodziliśmy w naszej szkole Dzień Dobrego Śniadania. Uczniowie klasy I BK wraz z paniami profesor: Danutą Łobodzińską i Violettą Pietrzykowską przygotowali smakowite przekąski. W ramach drugiego śniadania mogliśmy zajadać się jabłkami w cieście naleśnikowym czy placuszkami z wyśmienitym dżemem z kabaczka. Można było też skosztować minikanapeczek ze zdrowym pasztetem z ciecierzycy na chlebie, przygotowanym przez panią profesor Sylwię Karlikowską. Jako dodatek zaserwowano ciasto marchewkowe w wykonaniu pani profesor Marty Ohde. Dla osób dbających o linię upiekliśmy dietetyczne ciasteczka owsiane z dodatkiem gorzkiej czekolady.
Akcja została zorganizowana we współpracy z pielęgniarką szkolną, panią Małgorzatą Baranowską.
Opiekunowie: Danuta Łobodzińska, Violetta Pietrzykowska i Marta Ohde