Zespół Szkół nr 1 im. Jakuba Stefana Cezaka 95-100 Zgierz, ul. Długa 89/91 tel. (42) 715-07-44, fax (42) 715-07-34 e-mail: ekonomik@miasto.zgierz.pl

 

Gotując z zawodowcami… Pod okiem kucharzy łódzkich restauracji, wykorzystując produkty firmy Develley, swoje umiejętności kulinarne doskonalili uczniowie klas gastronomicznych: Kacper Grefkowicz (I TU), Jakub Grzelewski i Mateusz Kaftan (II TUG) oraz Maciej Karolewski i Wiktor Gudej (III TUG). 22 listopada, w naszej pracowni gastronomicznej, przyglądali się pracy profesjonalistów, uczyli tworzenia receptur i przyrządzali potrawy wraz z szefami kuchni. Nowe doświadczenia na pewno przydadzą się w dalszym rozwoju zawodowym. W warsztatach uczestniczyły restauracja Spółdzielnia (Off Piotrkowska, Łódź), restauracja Pod 5 Aniołami, restauracja Dzika Kaczka (Zgierz), MHotel (Łódź) oraz Centrum Konferencyjno-Rekreacyjne Molo (Smardzewice). Sponsorem produktów była firma Develley.


S. Karlikowska