Kulinarne czary-mary, czyli warsztaty gotowania z firmą Develey
Dzięki uprzejmości Pani Sylwii Bielobradek – Fortuny, regionalnej przedstawicielki handlowej firmy Ford Sernice, z którą współpracuje nasza szkoła, 28 listopada już po raz kolejny uczniowie: Wiktoria Karolak, Dagmara Piątkowska, Małgorzata Kaszuba, Martyna Czubalska, Aleksandra Majda, Jakub Kownacki, Michał Miłosz i Dominik Zaborski mogli doskonalić swe umiejętności kulinarne pod okiem Gerarda Rottera - Brand Chefa Develey oraz innych profesjonalnych kucharzy z łódzkich restauracji.
Warsztaty z szefami kuchni były dla młodzieży wyzwaniem, a zarazem doskonałą okazją do zgłębiania finezyjnej sztuki żonglowania smakami i zapachami, lekcją łączenia ze sobą nieoczywistych przypraw i składników, ćwiczeniem umiejętności planowania pracy i zarządzania czasem. W finale mistrzowie i adepci wyczarowali iście magiczne potrawy:
Sylwester Szaliński i Marzena Kordyl-Kołata