Zespół Szkół nr 1 im. Jakuba Stefana Cezaka 95-100 Zgierz, ul. Długa 89/91 tel. (42) 715-07-44, fax (42) 715-07-34 e-mail: ekonomik@miasto.zgierz.pl

 

Konkurs „Akademia wiedzy o mięsie od pola do stołu”

 

 

 

 

Uczniowie Zespołu Szkół Nr 1 wzięli udział w pierwszym etapie konkursu kulinarnego „Akademia wiedzy o mięsie od pola do stołu”, który polegał na przygotowaniu przepisu na danie z wołowiną. Drużynę „Cezaka” reprezentowali Szymon Królikowski, Wiktor Janicki i Maks Młynarczyk z klasy II TUG. Na ich talerzu znalazła się roladka wołowa faszerowana krewetką z purée z batatów i sałatką z zielonych warzyw. Z propozycji przepisów, przesłanych z województw: mazowieckiego, lubelskiego, łódzkiego, kujawsko – pomorskiego, wielkopolskiego, śląskiego, małopolskiego i świętokrzyskiego, jury wybierze 3 najbardziej kreatywne. Podczas gali finałowej konkursu laureaci zawalczą o nagrodę główną. Z niecierpliwością czekamy na wyniki pierwszego etapu. Trzymamy kciuki!



Sylwia Karlikowska