Konkurs „Akademia wiedzy o mięsie od pola do stołu”
Uczniowie Zespołu Szkół Nr 1 wzięli udział w pierwszym etapie konkursu kulinarnego „Akademia wiedzy o mięsie od pola do stołu”, który polegał na przygotowaniu przepisu na danie z wołowiną. Drużynę „Cezaka” reprezentowali Szymon Królikowski, Wiktor Janicki i Maks Młynarczyk z klasy II TUG. Na ich talerzu znalazła się roladka wołowa faszerowana krewetką z purée z batatów i sałatką z zielonych warzyw. Z propozycji przepisów, przesłanych z województw: mazowieckiego, lubelskiego, łódzkiego, kujawsko – pomorskiego, wielkopolskiego, śląskiego, małopolskiego i świętokrzyskiego, jury wybierze 3 najbardziej kreatywne. Podczas gali finałowej konkursu laureaci zawalczą o nagrodę główną. Z niecierpliwością czekamy na wyniki pierwszego etapu. Trzymamy kciuki!
Sylwia Karlikowska