Jubileuszowe specjały
Powiatowe obchody Dnia Edukacji Narodowej, które w tym roku odbyły się w naszej szkole, były również okazją do wykazania się przez młodych adeptów sztuki kulinarnej. Przygotowując poczęstunek, zadbali oni, aby na stołach zrobiło się kolorowo i smacznie. Nad pracą uczniów czuwali: p. prof. Sylwia Karlikowska i p. prof. Rafał Antoszewski. W menu królowały:
policzki wołowe w czerwonym winie,
zapiekanka Augratin,
zupa tom yum z krewetkami,
pasztet z kaczych wątróbek z koniakiem,
terina z kurczaka z pistacjami,
carpaccio z buraka z kremem balsamicznym i orzechami,
cevicze z dorsza i łososia,
volaventy ze smakowymi pastami,
mus z mascarpone z mango oraz wiele innych smakowitości.
Nasi uczniowie dbali również o profesjonalną obsługę kelnerską oraz przyrządzali pyszną kawę z ekspresu.